Jobiraki Enchanting Eudaimonia

Roepnaam: Nyssa (uitgesproken als Naaisa)
Stamboomnaam: Jobiraki Enchanting Eudaimonia

Vader: Ch. King Rimbo Africa Heart
Moeder: Niki Taylor Mysterious Talisman
Fokker: Virginia Geradts
Geboren: 12 december 2018 in Strijen, NL

Kleur: brindle/wit
Schofthoogte: nog niet van toepassing
Gewicht: ca. 4,8kg
Geboortegewicht: 

Titel(s): -

Dagtitel(s): - 

Gezondheidsuitslagen:

  • Fanconi: vrij door ouders
  • PRA BJ1: vrij door ouders


Nyssa is nog jong, zij mag zich eerst rustig aan ontwikkelen en groeien. Langzaam aan zal zij worden onderworpen aan diverse gezondheidsonderzoeken.

Waar ga ik beginnen om te vertellen hoe bijzonder dit meisje voor mij is?
Na het eerste nest van Nyeusi was ik voornemend om uit haar 2e nest een teefje aan te houden. Na een lange zoektocht had ik een mooie reu uit het verre buitenland op het oog maar mijn eigen Kevyn vond hij minstens net zo'n goede match was.  In letterlijk een minuut van onoplettendheid hadden Nyeusi en Kevyn een dekking. Zij vullen elkaar qua rasstandaard en karakter echt heel goed aan dus na ik bijgekomen was van de onverwachte move, kijk ik heeel erg uit naar de pups uit deze combi.

Na een heftige bevalling waren er 3 teefjes geboren. Na een blokkade werd als eerste een brindle teefje geboren, later volgde een zwart/wit teefje en als 3e nog een brindle teefje. Alle 3 de dames hadden iets bijzonders, maar rond 6weken heb ik samen met een keurmeester naar de dames gekeken. Uit de combinatie van het mogelijk potentieel en haar karakter werd duidelijk dat de laatstgeboren dochter bleef.
Zij lijkt de uiterlijke uitstraling incl. elegantie van haar vader te hebben en het gebalanceerde maar vindingrijke karakter van haar moeder.

Haar roepnaam stond vast "Nyssa", in het Grieks betekent het 'ambitie' en '(nieuw) begin'. In het Scandinavisch betekent het 'vriendelijke elf'. Nyssa is een kleine daredevil prinses. Zij wordt door de hele roedel verzorgd, daagt de volwassenen uit voor een speelpartij om daarna uitgebreid te slapen en dat liefst bovenop een roedelgenoot, in een cavemand of in het kuiltje van mijn benen.

Nyssa haar stamboomnaam heeft ook een bijzondere betekenis: Jobiraki Enchanting Eudaimonia
Eudaimonia is een Stoïcijnse term van geluk. Het gaat over groeien en betekenis vinden in je leven. Een gemoedsrust in welke situatie dan ook. Het aangaan van uitdagingen, het beter worden, het juiste doen en blijven leren. En daar voldoening uit halen.

Met Nyssa zal ik in de toekomst te vinden zijn op tentoonstellingen, de renbaan, wandelingen en uiteraard allerlei andere activiteiten.
Als zij oud genoeg is, zal zij uitgebreide gezondheidsonderzoeken ondergaan om te kijken of zij haar toekomstige Jobiraki's mag voortbrengen. Wil je Nyssa blijven volgen? Houdt dan vooral de Facebook pagina in de gaten ;-)