Roepnaam: Zoë
Stamboomnaam: Jobiraki Belarusian Bombshell

Vader: Only Dream Mysterious Talisman

Moeder: Niki Taylor Mysterious Talisman

Fokker: Jobiraki (Virginia Geradts)
Geboren: 19 december 2021

Kleur: zwart/wit
Geboortegewicht: 244gr
Nestkleur: roze

Gezondheidsuitslagen:

  • Ogen: MPP gering iris (pup ECVO 2022)
  • Fanconi: Vrij 
  • PRA BJ1: Vrij 
  • DNA COI: 24%
  • Pyruvate Kinase Deficiency (PKLR Exon 5,Basenji Variant) : Vrij
  • K locus: kBky
  • A locus: ayay


Zoë is als 2e pup geboren, ze was het eerste teefje en wow, wat was ik op slag onder de indruk van haar. Gitzwart met bijna geen wit in haar koppie en nek, love it! Al snel bleek dat deze kleine glimmende powerhouse niet makkelijk stil kan liggen, daarnaast had de camera moeite om zo'n zwarte (en bewegelijke) hond vast te leggen. Met haar naam is zij een directe link naar de oorsprong van haar ouders die uit Belarus komen.

Naarmate ze ouder werd, ging ze steeds meer qua karakter op haar moeder lijken. Ze is onbevreesd, super sociaal en altijd vrolijk. Ook heeft ze zoveel energie dat ze zichzelf geen tijd gaf om te eten, want ja stel je voor dat je iets mist. 

Ruimschoots voor de geboorte van de pups had ik contact met Marieke en haar heerlijke gezin, zij wonen centraal in Nederland en waren verliefd op mijn meiden. Stiekem was ze het meest verliefd op Nyeusi en wilde ze heel graag een mini-versie. Uit het BB nest waren 2 zwarte teven maar na diverse kraambezoeken werd het duidelijk dat zij in co-ouderschap mocht verhuizen.

In haar huis windt ze de zoons (inclusief visite) om haar staartje. Vol enthousiasme is Zoë begonnen aan haar puppycursus en ook hebben we al enkele wandelingen met elkaar gehad. Met deze dame hopen we de showring bekender te maken met zwarte Basenji's en daarnaast zal ze soms op de renbaan te vinden zijn.