The Happiest Carmen

Roepnaam: Naydyn (uitgesproken als Needin

Stamboomnaam: The Happiest Carmen
Vader: Possum Creek's Atumpan  (2 x 25% Avongara) 
Moeder:  Karla Mia Wakizashi z Tianita 
Fokker: Matus Belovic
Geboren: 12 oktober 2023 in Nita, Slowakije
Kleur: tricolor
Schofthoogte: nog niet gemeten
Gewicht: 8kg 


Gezondheidsuitslagen:

Naydyn is nog jong, zij mag zich eerst rustig aan ontwikkelen en groeien. Langzaam aan zal zij worden onderworpen aan diverse gezondheidsonderzoeken.

Daar is ze dan, eindelijk een tricolor in de roedel van Jobiraki. En wat voor één? Een prachtige diepzwarte dame met de (mijn inziens) essentiële rode aftekeningen op de poten/ borst en mijn persoonlijke voorkeur; heel weinig wit.

Mijn weg naar tri heeft lang geduurd en met hobbels. Nyeusi draagt het tri-gen, voor het allereerste Jobiraki nest had ik Nyeusi gepland met een tricolor reu namelijk een zoon van mijn overleden Abotere's Khamau. Helaas kwam Corona, werd zij in 2021 niet loops en hebben we het in 2022 opnieuw geprobeerd. Ook toen kwam er een kink in de kabel, door gezondheidsproblemen van de reu ging de dekking niet door en kort daarna overleed hij.
Voor Nyeusi haar 2e nest had ik een prachtige exclusieve tricolor reu uit Amerika op het oog maar zoals je kan lezen op haar pagina, is zij onverwachts gedekt waardoor de plannen van uitgesteld naar status afgesteld gingen.

Ik zag het The Happiest C-nest op Facebook en was ik direct getriggerd. Een nest van 6 pups, waarvan 5 tricolors met allemaal vrijwel geen witte aftekening en een diepzwarte vacht. Haar ouders zijn eveneens bijzonder. Haar moeder Karla Mia komt uit bloedlijnen die (volgens mij) niet vertegenwoordigd zijn in West-Europa. Haar vader Ravanne is een schitterende reu met Afrikaanse lijnen en is toevallig de volle broer van de reu die ik voor Nyeusi gepland had. Het eerste contact werd gelegd en met de nodige moeite mocht ik op 6 weken leeftijd kiezen tussen de 2 beschikbare teefjes.

Op 16 weken is Carmen per koerier naar Nederland gekomen. In Nitra opgehaald en naar het regenachtige NL gebracht. Zij vond het alleen zijn tijdens de reis spannend maar Bikhayn stelde haar snel op haar gemak. Eenmaal in haar nieuwe huis was het binnen een uur 1 grote speelpartij tussen de volwassen honden en de toen nog rondlopende DD en EE pups. 

Het verzinnen van een mooie passende roepnaam was uiteraard een uitdaging. In mijn Jobiraki roedel zit of NY of YN. 
Naydyn is een Arabische en/of Russische naam en betekent "hoop, teder". Op de puppybeelden en bij haar toetreden tot de roedel zag ik een enorme tedere respectvolle dame waarmee ik de hoop heb om in de toekomst prachtige tricolors te verwelkomen.

Naydyn doet het supergoed. Ze is vrolijk, sociaal. Ze kwispelt continu en begint steeds meer haar stem te ontdekken. Met haar glimmende zwarte vacht, 4 rode poten, vrolijk koppie en vrije soepel gangwerk weet ze nu al de aandacht te trekken. Naydyn past heel goed binnen mijn roedel, zij speelt met iedereen en gaat graag nieuwe avonturen met steun van één van de Jobiraki-leden tegemoet. Haar vader Ravanne is een coursingkampioen en dochterlief heeft interesse in het spelletje dus we kunnen niet wachten om haar rustig aan mee te nemen naar de renbaan, naar shows en naar alle andere leuke activiteiten. 

Blijf vooral de website en het Facebook pagina volgen voor alle nieuwe avonturen!