Bosko Bokari Olyana Nouvelle

Roepnaam: Nyana
Stamboomnaam: Bosko Bokari Olyana Nouvelle
Vader: Multi Ch. House the Rainbow Myfaso 
Moeder: Multi Ch. Reed Paip Bosko Bokari
Fokker: Oksana Chamkina
Geboren: 14 juni 2020 in Rybinsk, Rusland
Kleur: brindle/wit


ECVO: (Puppy) geringe PPM iris, overige vrij
Fanconi: Vrij door ouders, nog niet getest

PRA BJ1: Nog niet getest

Tot medio 2020 vond ik de kleur 'brindle' niet echt interessant of mooi genoeg dus scrolde ik vaak langs foto's waar zij op stonden. In mijn zoektocht naar geschikte reuen voor Nyeusi en Nyota, viel mijn oog op een nestaankondiging van een brindle reu en rode teef. Eerst scrolde ik door maar later ging ik toch terug om te kijken. Wat een stoere reu en (in mijn ogen) de perfecte kleur brindle. En de moeder heeft een prachtig elegante kop. 
Het nest bestond uit 4 brindle pups namelijk; 2 teven en 2 reuen.

Mijn brindle-hart was gaan kloppen en vol enthousiasme zocht ik contact met de fokster. Op 6 weken leeftijd maakte de fokker de beslissing welke van de 2 teven naar het verre Nederland zou afreizen. We zaten maar liefst 2.850km bij elkaar vandaan en door COVID19 waren diverse grenzen gesloten. Na flink zoekwerk vond ik geschikt transport en medio oktober 2020 stond er een busje uit Rusland voor de deur met mijn gestreepte meisje erin.

Ik was op slag verliefd op Nyana. Zij heeft een betoverend mooi kopje met een rustig open karakter maar staat zeker haar mannetje binnen mijn roedel. 
Ze windt iedereen om haar vinger, haalt soms lekker kattenkwaad uit en is een vliegensvlugge kruimeldief.

Na 2 dames met een roepnaam die beginnen met NY, ging ik op zoek naar een 3e naam. Ik stuitte op Nyana. 
Het betekent "zon" in het Afrikaans. Het lijkt op haar stamboomnaam (Olyana) en daarnaast is ze het zonnetje in huis.

Nyana hechtte zich in huis snel aan Biko, de oude vent waarvan zijn gezondheid hard achteruit ging. Zij kroop telkens stilletjes bij hem en week niet van zijn zijde. Op 14 december 2020 is Biko overleden en heeft zij de 1e paar dagen in zijn mand of plekje in bed geslapen. 
Haar zorgzame en lieve karakter is mij heel dierbaar.

Met Nyana ben ik begonnen met puppycursus, maar door COVID19 liggen de meeste activiteiten stil. Zodra het mogelijk is, hoop ik mooie avonturen te beleven, resultaten te behalen op tentoonstellingen en te trainen op de renbaan.