Niki Taylor Mysterious Talisman

Roepnaam: Nyeusi
Stamboomnaam: Niki Taylor Mysterious Talisman

Vader: Multi. Ch. Winner Time Just For Mysterious Talisman 
Moeder: Multi. Ch. Isis Mysterious Talisman
Fokker: Ilona Zlatkina 
Geboren: 8 oktober 2018 in Babroesk, Wit-Rusland

Kleur: zwart/wit
 
Ogen: geringe PPM Iris-Iris (1 oog), overige vrij
Fanconi: Vrij (OFA)

PRA BJ1: Vrij (Embark)

Na het verliezen van Khamau in 2018 heb ik overwogen om mijn passie voor Basenji alleen voor herplaatsers te houden. Maar kort erna volgde een nestaankondiging op internet en ik was direct geïntrigeerd. Een statige tricolor reu met een elegante zwarte teef.


Op 8 oktober 2018 werden 8 pups geboren in Wit-Rusland waaronder 3 zwart/witte teven. Die droom van een pup was daar, maar het was wel zo'n 1.900km verderop. Zou ik het aandurven om zo’n grote stap te nemen? Het antwoord daarop was JA. 

Op een leeftijd van 15,5 week oud was ze eindelijk daar, een prachtig zwart meisje met een onverschrokken karakter en clowneske allure.

 

De naam Nyeusi betekent “zwart” in het Swahilisch. 

Nyeusi is een grofgebouwde dame met een prachtig open karakter en karakteristieke zwart gestipte poten. Ze is een echte clown, innovatief en altijd vrolijk.
Ze is dol op rennen, spelen en gaat graag mee op pad. 

 

Nyeusi is mijn spiegel en voelt mensen feilloos aan. Ze weet hoe ze visite moet uitdagen, de aandacht kan krijgen en iedereen aan het lachen maakt. 
Ze kan goed overweg met kinderen en andere honden. Soms doet ze mee op diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland, dit doet zij met wisselende resultaten. Ze is nou eenmaal een tomboy en daar moet de keurmeester van houden. 

Waar zij zich het beste voelt, is op de renbaan. Hopelijk kunnen we in 2021 regelmatig trainen en misschien zelfs een renlicentie behalen.