Ch. King Rimbo Africa Heart

Roepnaam: Kevyn
Vader: Lv. EE. J.Ch Lt. EE Balt. Ch Rimbo Aurum Fantasy
Moeder: Lv. Lt. EE Balt. J.Ch. L.v Ch. Urfiya Amulet Heart
Fokker: Violeta Krumina (Letland)
Geboren: 12 december 2021 
Gewicht: 11,5kg

Kleur: brindle/wit
Schofthoogte: 42cm

Titel(s): Nederlands Jeugdkampioen, Belgisch Jeugdkampioen, Luxemburg Kampioen, Nederlands Kampioen

Dagtitel(s): Jeugd Winner '22, Crufts Qualified '23 en '24, Sint-Rombouts Winner '23

Gezondheidsuitslagen:

  • Ogen: PPM iris 1 oog, rest vrij (pup '22, '23 '24)
  • Fanconi: vrij
  • PRA BJ1: vrij
  • DNA COI: 26%
  • HD: A
  • ED: vrij
  • Knieën: 0/0
  • Pyruvate Kinase Deficiency (PKLR Exon 5,Basenji): vrij
  • K locus: KBky
  • A locus: ayay (geen tri-gen)Deze prachtige kleine spring in het veld kwam ik begin 2022 tegen. Een fokker in Letland met een passie voor dit ras had een nest Basenji tijgertjes liggen. 1 pup sprong er voor mij uit en dat was King Rimbo, zijn gelijke wit met kleine kraaloogjes en ondeugende blik sprak mij om één of andere reden enorm aan. Maar, ik had al besloten om Bikhayn te houden dus wat ging ik doen? 


Mijn interesse bleef hangen en dus zocht ik contact om meer over hem te weten te komen. Binnen no time kreeg ik hem echt niet meer uit mijn hoofd dus heb ik geprobeerd objectief na te denken over de keuze voor een 2e pup in huis. Mijn brindle-hart bonkte zo hard dat ik geen 'nee' kon/ wilde zeggen en dus werden de plannen in gang gezet voor transport naar Nederland.
Op een leeftijd van ruim 16 weken kwam hij in het toen koude Nederland. Ik was megabink Bikhayn gewend, dus bij het ophalen trof ik een supermooi klein ventje aan. Wat een lange Bambi benen op een slank lichaam, wat een toffe blik in het ogen en vooral; wat een prachtige vacht! Bij de introductie aan de roedel was hij heel kalm en respectvol. Maar na een uur ontplofte hij van energie die hij had opgespaard tijdens de lange reis. Het was 1 grote dolle dwaze bedoeling in huis met 5 rondrennende hysterische Basenji's!

Net als Bikhayn wilde ik een naam die eindigde op de letters YN. De naam Kevyn betekent in het Iers "Handsome beloved", dit omschrijft hem volledig. 
Kevyn is vrijwel altijd een opgeladen batterij: een druk blij ei die alles voor enthousiasme aan het ontdekken is. Hij springt met het grootste gemak overal bovenop en begint zijn lange benen te gebruiken voor sprintjes trekken. Samen met zijn grote vriend Bikhayn dagen ze de wereld uit. Na een speelpartij komt hij tot rust en komt hij het liefst op je schoot slapen. Kevyn is een enorme knuffelkont. 

Kevyn heeft inmiddels deelgenomen aan diverse shows in binnen- en buitenland. Vanaf de puppyklasse was hij al succesvol en in zijn Jeugdtitels voor NL en België had hij zo in zijn zak. Hij is zelfs naar de prestigieuze Crufts in maart 2023 geweest! Daar werd hij 2e in een sterke Juniorklasse.

Hij vindt het showen zo leuk en houdt van de aandacht, dat is ook terug te zien in zijn resultaten.

In een kort moment van mijn oplettendheid heeft Kevyn Nyeusi gedekt en is hij 12 december 2023 trotse vader geworden van maar liefst 8 pups! Zijn korte avontuurtje heeft prachtige pups voortgebracht, voor meer informatie kan je kijken naar het EE-nest. 

Kevyn heeft al zijn gezondheidstesten (inclusief een paar extra onderzoeken) met vlag en wimpel behaald.
Hij is zeer exclusief beschikbaar zijn voor buitendekkingen.