King Rimbo Africa Heart

Roepnaam: Kevyn
Vader: Lv. EE. J.Ch Lt. EE Balt. Ch Rimbo Aurum Fantasy
Moeder: Lv. Lt. EE Balt. J.Ch. L.v Ch. Urfiya Amulet Heart
Fokker: Violeta Krumina (Letland)
Geboren: 12 december 2021 

Kleur: brindle/wit

Titel(s): Nederlands Jeugdkampioen, Belgisch Jeugdkampioen

Dagtitel(s): Jeugd Winner '22, Crufts Qualified '23 en '24

Gezondheidsuitslagen:

  • Ogen: PPM iris 1 oog (pup 2022)
  • Fanconi: Vrij door ouders
  • PRA BJ1: Vrij door ouders
  • DNA COI: nog niet getest
  • Pyruvate Kinase Deficiency (PKLR Exon 5,Basenji): nog niet getestDeze prachtige kleine spring in het veld kwam ik begin 2022 tegen. Een fokker in Letland met een passie voor dit ras had een nest Basenji tijgertjes liggen. 1 pup sprong er voor mij uit en dat was King Rimbo, zijn gelijke wit met kleine kraaloogjes en ondeugende blik sprak mij om één of andere reden enorm aan. Maar, ik had al besloten om Bikhayn te houden dus wat ging ik doen? 

Mijn interesse bleef hangen en dus zocht ik contact om meer over hem te weten te komen. Binnen no time kreeg ik hem echt niet meer uit mijn hoofd dus heb ik geprobeerd objectief na te denken over de keuze voor een 2e pup in huis. Mijn brindle-hart bonkte zo hard dat ik geen 'nee' kon/ wilde zeggen en dus werden de plannen in gang gezet voor transport naar Nederland.

Op een leeftijd van ruim 16 weken kwam hij in het toen koude Nederland. Ik was megabink Bikhayn gewend, dus bij het ophalen trof ik een supermooi klein ventje aan. 
Wat een lange bambi benen op een rank lichaam, wat een toffe blik in het ogen en vooral; wat een prachtige vacht! Bij de introductie aan de roedel was hij heel kalm en respectvol. Maar na een uur ontplofte hij van energie die hij had opgespaard tijdens de lange reis. Het was 1 grote dolle dwaze bedoeling in huis met 5 rondrennende hysterische Basenji's!

Net als Bikhayn wilde ik een naam die eindigde op de letters YN. De naam Kevyn betekent in het Iers "Handsome beloved", dit omschrijft hem volledig. 
Kevyn is vrijwel altijd een opgeladen batterij: een druk blij ei die alles voor enthousiasme aan het ontdekken is. Hij springt met het grootste gemak overal bovenop en begint zijn lange benen te gebruiken voor sprintjes trekken. Samen met zijn grote vriend Bikhayn wandelt hij inmiddels heerlijk mee. Thuis kruipt hij graag tegen zijn tijgergenoot Nyana aan maar de grote dames Nyeusi en Nyota dagen hem geregeld eerst uit voor een speelpartij. Hij gaat graag mee op pad en windt menig voorbijganger om zijn staartje.

Natuurlijk zal Kevyn ons vooral vergezellen op diverse tentoonstellingen, renbaan en andere activiteiten.