Say hello if you're interested in a Basenji

Ben je geïnteresseerd in een puppy? Ik wil op voorhand waarschuwen voor mijn kritische blik ;) Het leggen van 1e contact kan via het contactformulier hieronder of op de homepagina. Op basis van je bericht doe ik een eerste screening en kan ik optioneel vragen om mijn digitale vragenlijst in te vullen. Nadat deze is ingevuld, is het mogelijk dat ik je eventueel uitnodig voor kennismaking. Is er na contactmoment(en) een wederzijdse goede klik, dan kan ik je opnemen in mijn 'potentiële baasjes database'.

Waarom deze selectieprocedure? Ik vind het erg fijn om te weten bij wie de pups terecht komen en daarom ben ik selectief in het afdragen van mijn pups. Bij kennel Jobiraki werkt het niet met het gezegde "wie het eerste komt, wie het eerst maalt". Je bent geen nummer op een wachtlijst.

Een Basenji heeft gemiddeld 4 pups. Het is dan ook zeer moeilijk aan de wensen van iedere koper tegemoet te komen. In de vragenlijst kan een ieder zijn/ haar voorkeur opgeven voor geslacht en eventueel kleur. Hier zal ik rekening mee proberen te houden maar de uiteindelijke match gebeurt door mij, op basis van karakter, toekomstplannen en aanwezigen (kinderen, andere dieren) in het nieuwe huishouden. Daarnaast zullen er geregeld honden worden uitgeplaatst in co-ouderschap. 

Pups worden rond een leeftijd van 7 weken worden gekoppeld aan hun nieuwe eigenaar en mogen het 'ouderlijk' huis verlaten zodra ze de leeftijd van 9 weken bereikt hebben. Voordat de pups hier vertrekken, hebben ze heel wat zorgen en liefde gekregen van mij, de toekomstige eigenaren en kennissen.

Het is voor mij belangrijk dat de nieuwe eigenaren voor het vertrek van de pups, weten waar de nestgenoten naartoe gaan om later ervaringen, kennis en leuke wandelingen te kunnen delen. Liefst organiseer ik een gezamenlijke playdate waarin alle toekomstige pupeigenaren een middagje met de pups kunnen genieten maar vooral ook kennis met elkaar kunnen maken.

Uiteraard worden de pups nauwkeurig ontwormd, gevaccineerd en zijn zij voorzien van een chip, koopovereenkomst en een stamboom van Raad van Beheer. Ook ontvangt het nieuwe personeel een kennismakingsabonnement van de rasvereniging Basenji Club Nederland.
Natuurlijk vertrekken zij het 'ouderlijk' huis met een uitgebreid puppypakket.
 
Ze krijgen de kans om veel te spelen, veel te leren - van zowel mama als van de andere honden in de roedel - en zetten de eerste stapjes om hen vertrouwd te maken met de grote wereld. Ik verwacht van de toekomstige baasjes dat zij dit werk voortzetten zodat de pup kan uitgroeien tot een sociale hond met een evenwichtig karakter.

Ook verwacht ik van de baasjes dat ze contact houden met mij als fokker en eventuele nestgenoten. Natuurlijk wil ik de pups zien opgroeien via social media, bijeenkomsten en regelmatig nieuws van hen krijgen, hun hele leven lang. Ze blijven niet alleen “mijn kindjes”, maar zijn ook van onschatbare waarde om de evolutie van de kennel in kaart te brengen.
 
Heb je gelezen hoeveel tijd en energie ik in mijn honden en toekomstige pups stop?  Dan hoop ik dat je snapt waarom uiterst kritisch ben in bovenstaande selectieprocedure ;)

Voor serieuze interesse wil ik je verzoeken om even de tijd te nemen om een leuk bericht via het contactformulier te versturen. Hopelijk kan ik vervolgend je eventueel uitnodigen en kennis laten maken met mijn honden.

LET OP: 
Mijn mailbox probeer ik periodiek te lezen/ behandelen. Mijn antwoorden/ mails komen regelmatig terecht in een spamfolder, dus graag die in de gaten houden!

 Wachtlijst Basenji's

Graag vraag ik jullie begrip voor de selectieprocedure en reactietijd op aanmeldingen.
Ik probeer periodiek een dag te reserveren om door alle mails en berichten te gaan.
Let op: Mijn mails komen regelmatig per ongeluk in een spamfolder terecht! 

 
Om te voorkomen dat men hoop op een puppy krijgt en later toch teleurgesteld wordt, kan ik niet iedereen persoonlijk uitnodigen. Daarnaast zijn er jaarlijks meer aanmeldingen dan geboren pups, waardoor de gemiddelde wachttijd voor een pup minimaal 1,5 jaar is.

Aanmeldingen met enthousiast verhaal over wie je bent, wat je doet, waar je woont en wat je  een Basenji kan bieden zijn altijd welkom! Let op: ik kan geen garanties bieden dat elke aanmelding leidt tot een pup en/of een match zal plaatsvinden.