Say hello if you're interested in a Basenji

Ben je geïnteresseerd in een puppy? Dan ben ik te bereiken via het contactformulier. Op basis van je bericht kan ik je vragen om een vragenlijst in te vullen. Nadat deze is ingevuld, is het mogelijk dat ik je eventueel uitnodig voor kennismaking. Is er na diverse contactmomenten een wederzijdse goede klik, dan kan ik je opnemen in mijn 'potentiële baasjes database'. 

Waarom deze selectieprocedure? Ik vind het erg fijn om te weten bij wie de pups terecht komen en daarom ben ik selectief in het afdragen van mijn pups. Bij kennel Jobiraki werkt het niet met het gezegde "wie het eerste komt, wie het eerst maalt".

Een Basenji heeft gemiddeld 4 pups. Het is dan ook zeer moeilijk aan de wensen van iedere koper tegemoet te komen. In de vragenlijst kan een ieder zijn/ haar voorkeur opgeven voor geslacht en eventueel kleur. Hier zal ik rekening mee houden maar de uiteindelijke match gebeurt door mij, op basis van karakter, toekomstplannen en aanwezigen (kinderen, andere dieren) in het nieuwe huishouden. Daarnaast zullen er geregeld honden worden uitgeplaatst in co-ouderschap. 

Pups worden rond een leeftijd van 7 weken worden gekoppeld aan hun nieuwe eigenaar en mogen het 'ouderlijk' huis verlaten zodra ze de leeftijd van 9 weken bereikt hebben. Voordat de pups hier vertrekken, hebben ze heel wat zorgen en liefde gekregen van mij, de toekomstige eigenaren en kennissen.

Het is voor mij belangrijk dat de nieuwe eigenaren  voor het vertrek van de pups, al kennis met elkaar maken om later ervaringen met elkaar te delen.

Uiteraard worden de pups nauwkeurig ontwormd, gevaccineerd en zijn zij voorzien van een chip, koopovereenkomst en een stamboom van Raad van Beheer. Natuurlijk vertrekken zij het 'ouderlijk' huis met een puppypakket.
 
Ze krijgen de kans om veel te spelen, veel te leren - van zowel mama als van de andere honden in de roedel - en zetten de eerste stapjes om hen vertrouwd te maken met de grote wereld. Ik verwacht van de toekomstige baasjes dat zij dit werk voortzetten zodat de pup kan uitgroeien tot een sociale hond met een evenwichtig karakter.

Ook verwacht ik van de baasjes dat ze contact houden met mij als fokker en eventuele nestgenoten. Natuurlijk wil ik de pups zien opgroeien via social media, bijeenkomsten en regelmatig nieuws van hen krijgen, hun hele leven lang. Ze blijven niet alleen “mijn kindjes”, maar zijn ook van onschatbare waarde om de evolutie van de kennel in kaart te brengen. 
 
Kan je je hierin vinden? Neem dan even de tijd om een leuk bericht te versturen. Ik zal dan de tijd nemen om je eventueel uit te nodigen en kennis te laten maken met mijn honden.

Voor aankomend nestseizoen (eind 2021- begin 2022) zijn reeds enkele mensen opgenomen

in de 'baasjes database'.   

Graag vraag ik jullie begrip voor de strenge selectieprocedure. Om te voorkomen dat men hoop op een puppy krijgt en later toch teleurgesteld wordt, kan ik niet iedereen persoonlijk uitnodigen. Op dit moment ben ik alleen beschikbaar voor serieuze gastgezinnen, oriënterende kennismakingen met het ras of aanmeldingen voor volgend seizoen (2022-2023).

basenji nest

Wil je een vragenlijst ontvangen?

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.

Kennel Jobiraki

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp