Jobiraki Affectionate Artwork

Roepnaam: Bikhayn
Vader: Suaralayn Karma Houdini (50% Afrikaans bloed)
Moeder: Daytona African Allure
Fokker: V.P. Geradts
Geboren: 5 december 2021
Kleur: rood/wit
Geboortegewicht: 280gr
Nestbandje: blauw

Titel(s): Nederlands Jeugdkampioen, Belgisch Jeugdkampioen

Dagtitel(s): Holland Cup Junior Winner '23, Crufts Qualified '23 '24 

Gezondheidsuitslagen:

  • Ogen: MPP onbeslist (pup ECVO 2022)
  • Fanconi: Vrij 
  • PRA BJ1: Vrij 
  • DNA COI: 8%
  • Pyruvate Kinase Deficiency (PKLR Exon 5,Basenji) : Vrij
  • E locus: EmE
  • K locus: kyky
  • A locus: ayay


Deze grote vriendelijke bink is als derde geboren in het AA nest van Jobiraki. Direct bij geboorte was ik verliefd op hem. Een rode reu met zwarte masker, symmetrische pootaftekening en vrijwel geen witte nektekening. Ik zei direct tegen mijn moeder "Als hij goed genoeg uitgroeit, weet ik bijna zeker dat hij blijft." De daarop volgende weken groeide deze man hard in omvang met overmatige rimpels en vel waardoor hij op een Sharpei leek. 

Na bezoek van bevriende keurmeester(s), fokkers en daarnaast goed kijken naar hoe mijn meiden reageren op de 2 mogelijke reuen besloot ik dat hij het beste in mijn roedel paste. Hij heeft een mooie balans van lichamelijke karakteristieken meegekregen vanuit zijn vader en moeder.  Zijn verhoudingen en constructie van bouw zijn naar mijn mening echt spot on. Daarnaast heeft hij een enorm innovatief en vocaal karakter die versterkt worden door zijn nu al brede kop en doordringende ogen.

Toen duidelijk werd dat hij definitief bleef, heb ik lang moeten nadenken over een unieke roepnaam want ja, voor mij is hij een echte 'one of a kind'. Graag wilde ik iets doen met NY van de 3 teven maar ook iets met mijn vorige reuen. Bikhayn is een samenvoeging van Biko, Khamau en YN van de Jobiraki dames.

Bikhayn ontpopt zich inmiddels tot een echte vent. Zijn puppyvet is ingeruild voor het lichaam van een jonge god. Hij is groot van postuur en weet die soms ook lekker te gebruiken. Binnen de roedel gebruikt hij zijn rol als pup om de grenzen op te zoeken. Oftewel; een echte beginnen puber!

Hij blijft hier wonen en heeft inmiddels deelgenomen aan enkele tentoonstellingen, renbaan trainingen en uiteraard de heerlijk lange wandelingen.