Jobiraki Affectionate Artwork

Roepnaam: Bikhayn
Vader: Suaralayn Karma Houdini (50% Afrikaans bloed)
Moeder: Daytona African Allure
Fokker: V.P. Geradts
Geboren: 5 december 2021
Kleur: rood/wit
Geboortegewicht: 280gr
Volwassen gewicht: 13,5kg
Schofthoogte: 48cm

Titel(s): Nederlands Jeugdkampioen, Belgisch Jeugdkampioen

Dagtitel(s): Holland Cup Junior Winner '23, Crufts Qualified '23 '24 

Gezondheidsuitslagen:

 • Ogen: MPP onbeslist (pup '22), MPP zeer gering 1 oog ('23)
 • Fanconi: Vrij 
 • PRA BJ1: Vrij 
 • DNA COI: 8%
 • HD: A
 • ED: nog niet getest
 • Knieën: nog niet getest
 • Pyruvate Kinase Deficiency (PKLR Exon 5,Basenji) : Vrij
 • E locus: EmE
 • K locus: kyky
 • A locus: ayay (geen tri-gen)


Deze grote vriendelijke bink is als derde geboren in het AA nest van Jobiraki. Direct bij geboorte was ik verliefd op hem. Een rode reu met zwarte masker, symmetrische pootaftekening en vrijwel geen witte nektekening. Ik zei direct tegen mijn moeder "Als hij goed genoeg uitgroeit, weet ik bijna zeker dat hij blijft." De daarop volgende weken groeide deze man hard in omvang met overmatige rimpels en vel waardoor hij op een Sharpei leek. 

Na bezoek van bevriende keurmeester(s), fokkers en daarnaast goed kijken naar hoe mijn meiden reageren op de 2 mogelijke reuen besloot ik dat hij het beste in mijn roedel paste. Hij heeft een mooie balans van lichamelijke karakteristieken meegekregen vanuit zijn vader en moeder.  Zijn verhoudingen, constructie van bouw en gangwerk zijn naar mijn mening echt spot on. Met zijn brede kop en doordringende ogen steelt hij de show.


Toen duidelijk werd dat hij definitief bleef, heb ik lang moeten nadenken over een unieke roepnaam want ja, voor mij is hij een echte 'one of a kind'. 
Graag wilde ik iets doen met NY van de 3 teven maar ook iets met mijn vorige reuen. Bikhayn is een samenvoeging van Biko, Khamau en YN van de Jobiraki dames.


Bikhayn ontpopt zich inmiddels tot een echte stoere vent. Zijn puppyvet is ingeruild voor een sterk lichaam. Hij is groot van postuur, vocaal en slim.

Binnen de roedel voelt hij zich de koning en daarna laat hij zich tegen je aan vallen voor een kroelsessie. Hij springt graag op de tafel, over de bank

Hij blijft hier wonen en heeft inmiddels deelgenomen aan enkele tentoonstellingen, renbaan trainingen en uiteraard de heerlijk lange wandelingen. Op de shows in binnen- en buitenland heeft hij al hele mooie resultaten gehaald. Hij heeft zichzelf gekwalificeerd voor de prestigieuze Crufts waar we in maart 2023 hebben deelgenomen. Daar is hij 3e geworden in de Limit Class. Bikhayn heeft zijn NL en Belgische jeugdtitel behaald en een mooie basis aan punten opgebouwd voor volwassen titels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.
 

Bikhayn zal (na het behalen van zijn laatste gezondheidsonderzoeken) indien gewenst zeer exclusief beschikbaar zijn voor buitendekkingen.