JLux.Ch. Nl. Ch. Abotere's Khamau

Roepnaam: Khamau

Vader: Multi Ch. Abotere’s Malik
Moeder: Abotere’s Zahfirah
Fokker: J. Gielisse (NL)
Geboren: 1 december 2005 – 28 augustus 2018
 
Ogen: niet getest
Fanconi: Vrij
PRA: niet getest 

Titels: Junior Luxemburg Kampioen, Nederlands Kampioen

 

Het was nazomer 2014 en op Marktplaats kwam hij ineens voorbij, een afgedankte dekreu die gedumpt wat bij een lokale hondenstichting zonder ervaring met het ras ‘Basenji’. Wie wilde er nu een 8 jarige voormalige dekreu? Nou, ik!

De planning was om hem uit de benarde situatie te halen en na rehabilitatie een goed huisje voor hem te vinden. Toen ik hem ging ophalen, bevroor hij bij elke aanraking en was volledig in zichzelf gekeerd. Na de 1e nacht thuis trof ik hem 's ochtends languit op de bank aan. Hij had vol trots een kluif in zijn bek. Op dat moment had hij mijn hart verovert en ik wist op dat moment dat hij nooit meer weg zou gaan.

 

Khamau was een zachtaardige gevoelige reu met wat mentale littekens. Hij was gereserveerd naar vreemden maar als hij eenmaal aan je gewend was, kon je je geen lievere knuffelbeer bedenken. Hij had een puppy-look en zijn nakomelingen herken ik direct aan de zachtaardige ogen.

 

In zijn vorige leven heeft Khamau veel (inter)nationale shows gedaan met mooie resultaten. Aangezien hij gecastreerd was door de stichting, konden we niet meer deelnemen aan FCI tentoonstellingen. Om het ras te promoten hebben we diverse fun-/ familiekeuringen gedaan. Khamau liep vol trots door de showring.

 

In augustus 2018 werd Khamau plotseling ziek. Na een kort ziekbed heb ik hem op ruim 12 jarige leeftijd moeten laten gaan.