Biko

biko basenji

Roepnaam: Biko
Vader: onbekend
Moeder: onbekend
Fokker: onbekend
Geboren: 14 april 2004 - 14 december 2020
 
Ogen: niet getest
Fanconi: niet getest
PRA: niet getest
 
Met deze man is het allemaal begonnen. Begin 2009 hoorde ik op een vrijdagavond via een vriendin dat er een Basenji in nood was. Voor ik het wist zat ik zondagochtend in de auto, onderweg om hem op te halen. Op dat moment wist ik alleen dat het een 4 jarige reu was, maar iets in mij zei dat ik hem moest halen.
 
Biko bleek nogal een zware start te hebben gehad in het leven. Veel onzekerheid, weinig socialisatie en zowel lichamelijke als mentale mishandeling. Ik kwam binnen in het huis en binnen enkele minuten stond hij aan mijn been gekluisterd. Er was een directe klik en met letterlijk bloed, zweet en tranen is Biko uitgegroeid tot een sociale vent maar bovenal mijn 'soulmate'. 

 

Na een ‘avontuurtje’ met mijn Border Collie Bindii en 7 prachtige pups als resultaat is hij in 2014 gecastreerd.  Met Biko kon ik (wegens zijn castratie en geen stamboom) niet deelnemen aan FCI tentoonstellingen, wel hebben we diverse malen meegedaan met fun-/ familiekeuringen.

De herkomst van Biko blijft onbekend. Ondanks vele zoektochten heb ik zijn verleden niet kunnen achterhalen. Biko is tot hoge leeftijd gezond gebleven maar de ouderdomsklachten werden hem langzaam aan te veel. De foto hiernaast is 1 dag voor zijn overlijden gemaakt.

Om een lijdensweg te voorkomen is Biko op 14 december 2020 met een respectabele leeftijd van exact 16 jaar en 8 maanden de regenboogbrug over gestoken.

basenji fokker
basenji rood
basenji pup

Het logo van Jobiraki is een geometrische versie van Biko. 
Op deze manier blijven we  onvoorwaardelijk verbonden.

Het logo is bedacht samen met mijn zus Chantal Westerhout en gemaakt door 
Samplonius te Berkel en Rodenrijs.