Het verhaal van DD-nest

Nyota heeft zich bewezen als geweldige moeder. Zij is de moeder van het eerste Jobiraki nest (AA 2021) waar zij 5 prachtige pups op de wereld heeft mogen zetten. 

In de nacht van 25 op 26 november 2023 werd ik wakker omdat Nyota onrustig was en haar 1e persweeën kreeg.

De laatste dagen van de dracht liet ze duidelijk merken dat ze wel klaar was met die zware buik vol schoppende pups. Dus zette zij vaart in de bevalling. Binnen een uur werd een 1e pup (teefje) geboren. 15 minuten later een reutje, gevolgd door nog een teefje. En binnen een half uur volgde de laatste 2 reutjes. Van moment van 1e perswee en 5e pup zat exact 2:05 uur! 

Nyota is weer helemaal in haar element als mama. Ze beschermd en verzorgd ze uitstekend waardoor ze groeien en zich ontwikkelen tot prachtige ondeugende pups.

Jobiraki DD nest - 26 november 2023

Jobiraki Delighted Daydreamer

 Jobiraki Director of Dilemma

 Jobiraki Dazzling Dramaqueen

 Jobiraki Deluxe Determation

 Jobiraki Dancing Daredevil

Gezondheidsresultaten ouders Nest DD

Daytona African Allure

 • Ogen: MPP vrij, overig vrij (ECVO '20 '23)
 • Fanconi: Vrij (OFA) 
 • PRA BJ1: Vrij (Embark) 
 • Heupen: HD A
 • Ellebogen: Vrij 
 • Knieën: 1/1
 • DNA COI: 24% (Embark) 

Abuluka Lusengo

 • Ogen: MPP vrij, overig vrij (ECVO '22 '23)
 • Fanconi: Vrij (OFA) 
 • PRA BJ1: Vrij (OFA) 
 • Heupen: HD A
 • Drager tricolor gen (ay/at)


NL BE DU Int. Ch. Daytona African Allure

Nyota is een prachtige rood/witte teef met een typisch Basenji karakter, ze is geboren in Oekraïne uit ouders die gezamenlijk in huiselijke kring wonen met hun trotse eigenaren. Vanwege haar afkomst is haar bloedlijn in West-Europa onbekend en een mooie toevoeging voor onze genenpoel.


Nyota is een typische Basenji, in het begin wat gereserveerd tegenover onbekenden maar als je haar even rustig laat kennismaken komt ze vanzelf bij je kroelen. Ze heeft een groot jachtinstinct dus wandelingen zijn nooit saai met haar. Qua uiterlijk heeft ze een prachtige kleur, vacht en goede verhoudingen. 

Uit haar 1e nest (AA 2021) heb ik 1 reu aangehouden en 2 (reu en teef) in co-ouderschap. Zowel in de showring als de renbaan doen haar pups het super.  Haar pups zijn allemaal aanhankelijk knuffelaars die graag tijd doorbrengen met hun trotse baasjes.


Voor Nyota zocht ik een reu met een rustig open vrolijk karakter. Het liefst een reu met goede rug, vriendelijk hoofd met kleine oren en minimaal net zo'n goede vacht als haar.

BJK NJK NL Int. Ch. Abuluka Lusengo

Lusengo is in 2012 geboren in België en mocht bij zijn trotse fokker blijven wonen. In zijn jongere jaren heeft hij veel meegedaan aan shows in binnen- en buitenland. Hij gaat graag mee en staat voor alles open wat op zijn pad komt.


Lusengo heeft zich bewezen als dekreu. Hij heeft eerder dekkingen mogen uitvoeren in Nederland en Frankrijk welke sociale prachtige pups hebben opgeleverd. Zijn gezondheidstesten zijn, net als Nyota, subliem.

Zijn ouders en voorouders zijn Basenji's die heel sterk in het rasstandaard liggen. Hij heeft diverse Multikampioenen als voorouders. Die genen heeft hij duidelijk meegekregen en hij geeft ze graag door aan zijn kinderen.

Als inmiddels veteraan woont Lusengo nog altijd vertrouwt bij zijn trotse fokker in België. Hij leeft daar samen in een roedel van 2 Cirnecco's en nog 4 Basenji's waaronder zijn moeder en dochter.

 

Hij draagt de kleur 'tricolor' in zich, maar gezien Nyota die niet draagt worden er enkel rode pups verwacht.