Het verhaal van EE-nest

 Dit nest was vooraf niet gepland, maar wat een chaos en avontuur hebben zowel de ouders als deze pups mij bezorgd.
Nyeusi werd ongepland gedekt door Kevyn. Op de echo werden ca. 6 pups gezien en in de avond van 11 december 2023 begon Nyeusi met de bevalling. Na een tijd van wachten zijn we met spoed naar de kliniek gereden. Op de röntgenfoto was te zien dat er niet 6 maar 8 pups waren, waarvan 1 haaks voor het geboortekanaal. Gezien de extreme volle buik werd de kans op verschuiving/ natuurlijke bevalling nihil geschat. De spoedkeizersnede werd voorbereidt maar in de uren wachten, besloot Nyeusi wederom anders want.. er werd ineens een pup geboren in de spreekkamer!

Zit je dan, midden in de nacht in een normale spreekkamer zonder eigen bevallingsspullen/ warmtelamp etc. Maar let's go;
Om 02:30 uur werd dus de 1e pup geboren (brindle teefje), supersnel  gevolgd door 2 brindle reuen, zwart teefje. Na een uur pauze volgden 2 zwarte reutjes. Na een nieuwe korte pauze volgden een brindle teefje en als laatste (05:00 uur) een zwarte reu. 

Nyeusi heeft als trotse moeder werkelijk alles gegeven om haar achtling te verzorgen. Na de nodige ondersteuning voor Nyeusi ben ik supertrots op deze knapperds. Uit deze prachtige combinatie en bijzondere nest heb ik een teefje aangehouden, Nyssa.

Bijzondere weetjes van dit nest:
- Ze zijn geboren op dezelfde dag als hun vader Kevyn (12 december)
- Jobiraki EE is het 9e nest in NL sinds 1950 met 8 puppen

Moomin (J. Exceptional Eureka)

Raja (J. Exuburant Elixer)

Nyssa (J. Enchanting Eudaimonia)

Joep (J. Everlasting Evolving)

Iggy (J. Emperor of Excellence)

Oscar (J. Elevating Excitement)

Eddie (J. Energetic Entertainer)

Kaya (J. Exquisite Eunoia)

Gezondheidsresultaten ouders Nest EE

 King Rimbo Africa Heart

 • Ogen: MPP 1 oog iris, overig vrij (ECVO '23)
 • Fanconi: Vrij (OFA) 
 • PRA BJ1: Vrij (Embark) 
 • Heupen: HD A
 • Ellebogen: ED vrij
 • Knieën: 0/0
 • DNA COI: 26% (Embark) 
 • Draagt geen tricolor

Niki Taylor Mysterious Talisman

 • Ogen: MPP 1 oog iris, overig vrij (ECVO '20 '21 '23)
 • Fanconi: Vrij (OFA) 
 • PRA BJ1: Vrij (Embark) 
 • Heupen: HD A
 • Ellebogen: ED vrij
 • Knieën: 0/0
 • DNA COI: 25% (Embark) 
 • Draagt tricolor 

BJK NJK Lux Ch. King Africa Heart

Kevyn is mijn kleine vrolijke brindle vent. Na het zien van zijn puppyfoto op social media kreeg ik hem niet meer uit mijn hoofd, dus is hij speciaal uit Letland naar mij toegekomen. Hij heeft een geweldig sprankelend karakter als je van blij ei met tikkeltje ADHD houdt! Als hij 'aan' is, is hij altijd vrolijk en in voor een dolletje. Maar als zijn koppie vol zit, gaat de 'uit' stand van kracht. Hij zoekt dan een rustig plekje (liefst op schoot) om heerlijk te slapen.

Overal waar Kevyn komt, steelt hij de show en verovert menig harten. Hij vindt de showring helemaal geweldig en sleept zijn kampioenspunten lekker binnen. Hij heeft al diverse punten behaald voor volwassen (internationale) titels. Ook op de renbaan snapt hij het spelletje inmiddels en rent hij als vedergewicht supersnel rond.

Kevyn heeft in 2023 al zijn gezondheidsonderzoeken gehad en geslaagd met vlag en wimpel. Naast zijn sprankelende karakter heeft hij een hele mooie vacht en brindle kleur/ patroon.

Hij heeft een sterk zwevend gangwerk en is mooi vierkant (rastypisch) gebouwd. Met zijn sterke kaken, hoog geplaatste oren, kleine ogen en duidelijke rimpels op de frons/ wangen pakt hij je helemaal in.

Niki Taylor Mysterious Talisman

Nyeusi is mijn eerste zelfgekozen teef en wat een prachtdame! Met haar is het leven nooit saai en zij houdt zich niet aan een planning. Zij is een rustige powerwoman met een sociaal open karakter. Ze gaat graag mee op pad, het liefst naar de renbaan! Haar persoonlijkheid past niet in een klein lichaam, met haar 11,5kg noem ik haar een Basenji van 120%.
Ondanks haar grootte zijn haar verhoudingen qua rasstandaard goed. Ze heeft een sterke borst, goede onderlijn en prachtige kop met juiste oren en kaaklijn. 

Haar 1e nest (Jobiraki BB 2021) was groot, kleurrijk en wat heeft ze het fantastisch gedaan. Ze had maar liefst 7 pups en ook de 5 AA pups kwamen geregeld bij haar drinken. Nyeusi geeft haar gebalanceerde sociale karakter door aan haar pups dus ik kijk enorm uit naar haar pups!

Oorspronkelijk stond een tricolor reu gepland voor eind 2024. Maar typisch Nyeusi; zij besloot anders door zich in een minuut van onoplettendheid te laten dekken door mijn eigen Kevyn. Zij vullen elkaar qua rasstandaard en karakter echt heel goed aan dus nu ik bijgekomen ben van de onverwachte move, kijk ik heeel erg uit naar de pups uit deze combi.

Dit zal het 2e en laatste nest van Nyeusi zijn.