Roepnaam: Maysie
Vader: Comfort Kitty Topaz
Moeder: Aurora Yanara
Fokker: M.A. Kuijl (NL)
Geboren: 24 april 2021
Kleur: seal mink/ white (SPH N 09 32)
Titels: Knapste kitten in huize Jobiraki
 

Lady Kukla van Nomoi


Femi is mijn dierbare prachtige Sphynx waarmee ik vele bijzondere mijlpalen heb bereikt. Helaas is één doel niet gelukt bij haar, namelijk het fokken van een nestje.


In alle jaren heb ik contact behouden met Femi haar fokker en vermeld dat als ze mij op de hoogte moest houden zodra er een poes was in het liefst een egale donkere kleur. In april 2021 informeerde ze mij over een prachtige combinatie tussen een blue tabby mink white (moeder) met seal point (vader). Uit die mooie combinatie waren 3 poesjes gekomen in donkere kleuren, maar zoals echte Sphynxen betaamt verkleurde ze naar 3 verschillende kleuren en ik viel als een blok voor het meisje met pittig karakter en een klein wit vlekje onder haar oksel.

Inmiddels rent dit meisje rond in huize Jobiraki met 3 super enthousiaste Basenji's achter haar aan.  Dat vind ze soms nog wat spannend dus dan komt ze snel steun zoeken en bij je kroelen.

'Oma' Femi houdt haar in de gaten en keurt haar aanwezigheid goed. Ze delen alles met elkaar en liggen gezamenlijk in het vensterbank naar de voorbijgangers te kijken.

Maysie zal hopelijk zodra het kan ten tonele komen op toekomstige shows en hopelijk ooit een trotse mama worden.